Jamuan Aidilfitri MDSPS meriah

23 September 2010, Sempena Aidilfitri 1431, Masjid Daerah Seberang Perai Selatan telah menganjurkan majlis jamuan hari raya dengan matlamat untuk memasjidkan masyarakat melalui usaha menyemarakkan sifat gotong-royong dikalangan jemaah disamping mengiratkan lagi hubungan silaturrahim antara jemaah dan juga kakitangan MDSPS.

KPP Bhg. Masjid & Surau bersama kakitangan Pejabat Agama Daerah SPS

Program tahun ini agak meriah dari tahun lalu melalui sumbangan dan penyertaan jemaah bermula dari mesyuarat program secara tradisi yang terbuka kepada semua jemaah yang ingin menyumbang idea dan tenaga seterusnya majlis gotong-royong memasak, membuat persiapan tempat dan sebagainya. Malahan pihak MDSPS amat terharu hinggakan ada dikalangan jemaah yang sanggup mengambil cuti rehat semata-mata untuk memeriahkan lagi program ini.

Pada kali ini MDSPS mengorbankan seekor lembu bagi meraikan para jemaah. Antara juadah dan hidangan yang dihidangkan ialah lemang, rendang, mee kuah ketam, bihun sup, nasi dan gulai daging termasuklah kuih-muih yang disumbangkan oleh para jemaah.

Diharapkan program sebegini akan membangkitkan semangat mahabbah dikalangan jemaah dan kecintaan kepada rumah Allah sebagai destinasi ketenangan dan aktiviti kemasyarakatan.

Lagi gambar sekitar program

Imam Utama bersama Puan Pegawai Daerah SPS selaku Pengerusi MDSPS

Advertisement

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s