Majlis Jamuan Aidilfitri dan Program Talaqi Para Imam SPS

15 September 2011. Majlis Jamuan Aidilfitri Masjid Daerah Seberang Perai telah berlangsung dengan jayanya. Majlis pada kali ini diserikan lagi dengan kehadiran Sheikh Solah Khalifah yang merupakan Imam Besar Masjid Saidina Jaafar Abi Talib, Mazar, Muktah, Jordan. Majlis bermula pada jam 9:30 pagi yang dikhususkan kepada para imam seluruh masjid daerah Seberang Perai Selatan. Pada majlis para imam didedahkan dengan syarahan berkenaan al-Quran serta kelebihannya khususnya berkaitan tajwid dan tanggungjawab sebagai imam. Di penghujung majlis para imam berkesempatan bertalaqi dan mengambil sanad surah al-fatihah serta surah al-Khauthar daripada Sheikh Solah.

Majlis jamuan pula bermula pada tepat jam 11:00 pagi. Pada kali ini MDSPS mendapat seekor lembu aqiqah dari para jemaah untuk majlis tersebut. Kehadiran tetamu dianggarkan 2000 orang secara keseluruhannya.

Pihak Pengurusan MDSPS merakamkan jutaan terima kasih kepada para dermawan, sukarelawan MDSPS yang telah bertungkus-lumus membuat persiapan semenjak awal program hinggalah berlangsung dengan jayanya. Semoga program ini mencapai matlamat untuk mengeratkan silaturrahim disamping mendekatkan jemaah kepada masjid.

Advertisements

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s