Kursus Asas Ibadah Haji & Umrah 1433

Jom kita menilai kembali ibadat Haji & Umrah kita, jika telah dilaksanakan. Mendapatkan Haji atau Umrah yang mabrur, insyaallah mudah kalau disertakan dengan segala syarat-syaratnya. Tetapi yang payahnya ialah untuk mengekalkan kemabruran tersebut dalam diri kita.

Justeru, menghadiri Kursus Haji atau Umrah bukan hanya bagi mereka yang baru berniat atau berazam hendak melaksanakannya tetapi juga yang lebih utama bagi mereka yang telah menunaikannya. Dalam siri-siri kursus yang bakal diadakan, insyaallah penekanan akan diberikan khusus kepada penghayatan Haji dan Umrah itu sendiri selain pendekatan mudah mengenai hukum-hakam yang berkaitan.

Insyaallah, Masjid Daerah Seberang Perai Selatan dengan kerjasama Tabung Haji Pulau Pinang akan menganjurkan program kursus Ibadah Haji dan Umrah secara bersiri yang akan bermula seperti butiran berikut:

Tarikh bermula : 21 Januari 2012 bersamaan 27 Safar 1433 (Setiap hari Sabtu)

Masa : 9:00 hingga 11:00 pagi

Pendaftaran : RM 50.00 (Sekali sahaja)

Kursus akan dikendalikan oleh al-Fadhil Ustaz Hj Mohamad Zaki Bin Hj Abdul Halim, Pembimbing dan Guru Agama Tabung Haji yang juga merupakan Imam Utama Masjid Daerah Seberang Perai Selatan. Para peserta juga akan dibekalkan buku nota kursus.

Siapa yang perlu mengikuti kursus ini?

Kursus ini terbuka kepada para jemaah yang berhasrat untuk menunaikan ibadah haji dan umrah atau akan menyertai pakej umrah pada tahun ini. Program ini juga bermanfaat kepada bekas graduan ibadah haji untuk memantapkan lagi kefahaman dalam mengekalkan status haji mabrur.

Semoga kita dapat mengapai impian ‘Haji Mabrur’, Insyaallah.

Sebarang pertanyaan boleh menghubungi Pejabat Pentadbiran MDSPS: 04-5831 340

Advertisement

One thought on “Kursus Asas Ibadah Haji & Umrah 1433

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s